A avut loc în perioada 28-30 mai 2010 în stațiunea balneo-climaterică Geoagiu-Băi, din județul Hunedoara, într-un climat reconfortant și tonic, încărcat de istorie, localitatea fiind cunoscută de pe timpul romanilor când a purtat numele de Gemisara și ulterior Termele Dodonei.

Tema congresului a fost ” Fitoterapia în practica medicală” . Dintre invitații de onoare menționăm pe Dl. Prof. univ. dr. Pavel Chirilă, președinte ARMF, Prof. univ. dr. Viorica Istudor de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Prof. univ. dr. Mircea Tămaș de la UMF Cluj-Napoca, Prof. univ. dr. Dorel Săndesc și Prof. univ. dr. Simona Drăgan de la UMF ” Victor Babeș” Timișoara, Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, director al Institutul de Cercetare Alimentară.

Lucrările științifice prezentate au abordat diferite domenii de la cercetarea fitochimică academică a unor specii de plante medicinale, la studii și evaluări ale eficienței clinice ale unor fitopreparate, la elemente de nutriție, dar și interesante prezentări de cazuri rezolvate cu ajutorul unor scheme fitoterapeutice individualizate.

Cele 2 zile de congres s-au incheiat cu o cină festivă, într-o atmosferă de bucurie si relaxare cu muzică și dans.