Al nouălea Congres al Medicilor Fitoterapeuți din România, s-a desfăşurat în perioada 18-19 mai 2018 la Cheile Grădiștei-Fundata, complex turistic situat între două masive muntoase, Piatra Craiului și Bucegi, la o altitudine de 1300 de metri și la o distanță de 35 km față de Brașov. Am petrecut aici 2 zile de neuitat în mijlocul naturii. Ne-am bucurat de aerul proaspăt de munte, de peisajul este spectaculos cu brazi semeți și piscuri înzăpezite; dar și de căldura și ospitalitatea gazdelor noastre.

Au participat peste 250 de medici, farmaciști, cadre universitare de specialități diferite, care au abordat cazuistica specifică pregătirii lor cu produse din plante medicinale (gastroenterologie, pediatrie, boli infecțioase, ginecologie, dermatologie, urologie, neuropsihiatrie, O.R.L.); participă la congres pentru a împărtăși rezultatele obținute, dar și pentru a afla noi informații despre tratamentul natural fitoterapic.

Dintre invitații de onoare menționăm câteva nume reprezentative ale lumii academice medicale din mai multe centre universitare din țară:

Prof. univ. dr. Pavel Chirilă, președinte ARMF
Prof. univ. dr. Simona Drăgan, UMF „V. Babeș” Timișoara
Prof. univ. dr. farm. Cerasela Gîrd, UMF „Carol Davila” București
Prof. univ. dr. farm. Ilioara Oniga, UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca
Prof. univ. dr. farm. Anca Miron, UMF „Gr. T. Popa” , Iaşi
Prof. univ. dr. Evelina Moraru, UMF „Gr. T. Popa” , Iaşi
Prof. univ. dr. Ioan Buraga, UMF „Carol Davila” București
Prof. univ. dr. Marin Burlea, Spitalul Clinic de Urgență pentru copii ”Sf.Maria” , Iași
Prof. univ. dr. Gabriela Jimborean, UMF Tg. Mureş
Prof. univ. dr. Dumitru Matei, UMF „Carol Davila”, Bucureşti
Prof. univ dr. Ioan Coman, Clinica urologică “ENDOPLUS”, Cluj-Napoca

Ca și la congresele anterioare medicii participanți au comunicat din experiența proprie numeroase cazuri tratate cu succes cu produse fitoterapeutice: IACRS la copii și sugari, afecțiuni ORL, parazitoze digestive, hepatită cronică virală, tulburări de motilitate ale veziculei biliare, onicomicoză, diabet zaharat, stres și anxietate.

Vezi broșura congresului

Continutul este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati.